Oldalak

2012. október 27., szombat

Madridi kiruccanás

Rayo Vallecano-Barcelona

LA LIGA, 9.forduló

A hétközi BL forduló után (Barca 2-1 Celtic) szombaton a főváros felé vesszük az irányt, de ezúttal nem a madridi nagyvadak, hanem egy kisebb társuk látja vendégül a Katalánokat.


A Rayo Vallecano, teljes nevén Rayo Vallecano de Madrid, madridi kiscsapat.  Az elsőosztályba még nem sikerült huzamosabb ideig bérletet váltaniuk (a leghosszabb ott-tartózkodásuk '99-03-ig tartott). Tavaly a középmezőny végén (15.) végeztek, idén valószínűleg hasonló álmokat dédelgetnek (bentmaradás, középmezőny, vagy ki tudja?) Jelenleg a 12. helyen dekkolnak, 8 mérkőzésből eddig háromszor örülhettek a Rayo hívek. Formájukat tekintve nem használnám a "jó" kifejezést, ugyanis legutóbbi 5 mérkőzésükből csak egyszer volt nagy az öröm (az is a depor ellen), 4 alkalommal szomorú arccal hagyták el a gyepet a srácok.
Nyáron (de rég is volt) próbálták megerősítgetni csapatukat, többek között olyan nevekkel, mint : Rodri, Manuel Arana, David Cobeno, Jordi Amat stb. 
Amat egyébként azt nyilatkozta: " We can hurt Barca" Tehát: "Fájdalmat tudunk nekik okozni. Sokat edzünk,készülünk, tudjuk, hogy jó csapat a Barca, nem változtak nagyon és sikerre éhesek. De mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. " bla,bla,bla sajtóduma.
Volt pár távozó is, de nincs kedvem az egész keretükkel foglalkozni, gondolom ti sem szeretnétek Egri csillagok hosszúságú műveket olvasni. Ennyit tehát róluk, nagyvonalakban.

Na de!

Nézzünk szét a "saját házunk" táján is! Hétközben a skót-szoknyások majdnem megráncigálták a gránátvöröskék bajszokat, de mi szeretjük kihasználni a rendelkezésre álló játékidőt.
Ami a bajnokságot illeti, menetelünk. Szépen előre, gyűjtögetjük a három pontokat, ahol csak lehet, (félszemmel figyeljük a Fehéreket (+ piros-fehér csíkosakat is?), hátha megbotlanak egy kiálló faágban). A csapat mondhatni jó formában, bár lassan a védelmen több lyuk van mint a magyar utakon. Ezt a csapatrészt tekintve újabb ütés a gyomorszájba: Masch sem játszhat eltiltás miatt hétvégén. Rajta kívül nincs még Shakira, Puyi, de jó hír , hogy Dani Alves visszatérőben, akár már szombaton is bevetésre kész lehet. Egyébként szerintem nincs nagy baj. Adriano, Montoya, Bartra, Song, Busi, Alves,Alba állnak rendelkezésünkre, hogy újabb védőkombinációkat lehessen kipróbálni.





Ami a két csapat randevúzásait illeti, kedvenceink legutóbb a hetedik mennyországig repítettek minket áprilisban, a tavalyi meccsen is négyet gyömöszöltünk a kapujukba, a két meccsen gólt sem kapva.



Azt mondhatnánk tehát, hogy papírforma, de:
Összességében a Rayo nem igazán a mumusunk, de egykét baljós árnyat elnézve, nem lesz ez olyan egyszerű dolog véleményem szerint. Oda kell figyelni legfőképpen hátul és okosan, türelmesen rugdosgatni a gólokat. (Milyen egyszerű, mi ?) Ha kellő alázattal és agilitással játszunk, akkor sima mérkőzés is lehet, de akár nyögvenyelős skótfajta is.

Várható kezdőcsapat:



Rayo Vallecano - F.c Barcelona, 22:00, Sport2

Visca el Barca!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése