Oldalak

2012. október 24., szerda

Őrület La Coruñaban

Deportivo 4-5 Barcelona
LA LIGA, 8. forduló

Ki gondolta volna. Mondjuk úgy tíz éve még ez a mérkőzés rangadónak számított. 2003-ban még olyan nevek szaladgáltak náluk a pályán, mint: Diego Tristán, Roy Makaay, Mauro Silva. Nem mintha le kellene nézni őket, de nyolc forduló után, egy apró győzelem az még kevéske. Papírforma V, de nem az lett.


Válogatott forduló után általában bénázunk és hát majdnem bejött. Úgy kezdtük a meccset, ahogyan még én sem vártam. 18 perc után 0-3 ide, gála, jöhet egy sör. Már a 3. percben örömködhettünk. Fabregas adott pontos passzt, Jordi Alba meg nem tökölt. A következő Messitől jött, a címzett Tello volt. A fiatal srác túl sok mindent sajnos nem produkált a meccsen, de a gólja szép volt. Egy csel befele, majd vissza, és a kapus alatt a rövidbe, 0-2. A következő gólnál már-már eufórikus állapotba hoztak minket kedvenceink. Messi,Fabregas sarokkal,Messi volt a labda útja, majd a kis bolha bődületes erővel kilőtte a felsőt. 18. perc, 0-3 ide, mi baj lehet? Ám a Depor nem így gondolta. Éppen egy hazai támadás volt kialakulóban, amikor Masch buktatta (a tizenhatoson kívül!) Rikit, (ezt kb. mindenki látta, csak a bíró sporttárs nem), aki habozás nélkül a 16-osra mutatott. Pizzi odaállt, lőtt.1-3! Kicsit húztuk a szánkat, de még van 2 gól előny, „no para”. 37. percben már a fogunkat is szívtuk rendesen. A hazai szöglet után Bergantinos elé került a labda, aki nem túl erős, de jó lövést engedett a kapu felé. Kedves mostanábanbénázokValdés mellényúlt, 2-3! Cesc már a 3. gólpasszát osztotta a következő akciónál, ki másnak, mint Messinek.2-4! 


Jöhetett a megérdemelt szünet, ami talán jót is tett a Barcának. A Depor azonban nem tétovázott, a pihenő után rögtön Pizzi volt a főszereplő méghozzá egy bomba nagy szabadrúgással.3-4!. Mascheranonak sikerült összeszednie a második sárgáját már a 49. percben, így majdnem az egész félidőt hátrányban nyomattuk, bár túlságosan nem érződött a játékon. Majd jött megint a Bolha és miután leültetett pár védőt 16-ról bevágta a jobb alsóba, tudtok még követni? 3-5! És ezzel még nem volt vége. 

Valószínűleg Messi mellett Jordi Albának adtam volna a MOM címet, hogy ha a meccs vége felé nem azt tette volna, amit tett, vagy nem oda, ahova. Jött egy hazai beadás, amit a srác finoman megszelídített combbal, (majd ahelyett, hogy a bakonyi technikához folyamodott volna) határtalan eleganciával Valdés felett a kapuba emelt. De miért a miénkbe? 4-5!


9 gól, mesterhármas, mesterkettes, kapufa, piros lap, védések, öngól, mi kell még egy szurkolónak?

Összességében: megvan a három pont és egy fordulóval kevesebb. Jöhet a Celtic.

Visca el Barca!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése